Citroën shortlease

Wanneer u bij uw shortlease auto kiest voor een Citroën, dan kiest u voor comfort. Citroën shortlease heeft auto`s in diverse klassen. Bovendien bent u bij Shortlease.nl verzekerd van scherpe tarieven.

Geschiedenis

Met het kapitaal dat hij met de productie van munitie heeft verworven, start André Citroën een autofabriek, waar in 1919 de eerste auto van de lopende band rolt. Dit is de eerste op de lopende band geproduceerde auto van Europa. Rond de tijd van het overlijden van André Citroën wordt ook de Citroën 2CV ontwikkeld. Deze auto is na de Tweede Wereldoorlog een enorm succes geworden. In 1954 introduceerd Citroën het beroemde hydropneumatische veersysteem. Sinds 1975 is Citroën gefuseerd met Peugeot en valt onder de PSA groep.

Citroën van nu

De huidige naamgeving van de modellen verwijzen naar modellen uit de begintijd van het merk. De Citroën C3 was een van de eerste auto`s nieuwe stijl die werd geïntroduceerd. De later gepresenteerde Citroën C5 maakte weer gebruik van het aan de huidige tijd aangepaste hydropneumatische veersysteem. Er zijn diverse Citroën modellen te vinden bij Shortlease.nl

Meer over Citroën

• Het logo van Citroën bestaat uit een ‘dubbele chevron’. Het zijn min of meer 2 ’dakjes’. In 2009 heeft Citroën het logo een facelift gegeven.
• Créative Technologie is de huidige slogan van Citroën.
• De oprichter van Citroën, André Citroën, was een zoon van Nederlandse ouders.

 

Bekijk nu ons aanbod!

Kunnen wij u helpen?

Wij staan altijd voor u klaar!